Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@03:37:03 GMT

مسئولیت صنعت خودروسازی در سال ۹۷

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۱۷۶۶۷

یادداشت وارده؛ خسرو دلشاد* «حمايت از كالاي ايراني» به عنوان شعار سال 97 از سوي مقام معظم رهبري انتخاب شد. نامگذاريي كه مسئوليت تمام بنگاه‌هاي توليد كننده را دو چندان مي‌كند. اما چگونه مي‌توان به اهداف بلند اين شعار دست يافت؟ مسئوليت بنگاه‌هاي بزرگي نظير خودروسازي در تبيين اهداف اين شعار چيست؟ براي يافتن پاسخ اين موضوع به سراغ مهندس جهرودي مديرعامل گروه خودروسازي سايپا رفتيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس محسن جهرودي كارش را در گروه خودروسازي سايپا, هفت ماه پيش با شعار «كار محوري» آغاز كرد, توليد را مركز تمام فعاليت‌هايش قرار داد و توانست با ايجاد اتحاد و همدلي در بين كاركنان به راحتي از ركورد توليد 666 هزار و 666 دستگاه خودرو عبور نمايد.

مهندس جهرودي با اشاره به نام‌گذاري سال 97 به عنوان «حمايت از كالاي ايراني» به راهبردهايي براي حمايت از كالاي ايراني و اثرات آن بر اقتصاد مملكت و زندگي مردم اشاره كرد, برخي از كليد واژه‌هاي مطروحه چنين است:

«همه بايد سخت كار كنند»: يكي از كليدواژه‌هاي پيام رهبري تاكيد بر كار سخت است. مي‌دانيم كه هر مملكتي با كار و كوشش مردمان آن ساخته مي‌شود, صنعت خودروسازي امروزه بيش از هر زمان ديگري نيازمند كار و تلاش همه جانبه است. بايد سعي كنيم از فرصت‌هاي موجود به خوبي بهره ببريم, بازار ايران, نيروي كار ماهر و منابع گسترده انرژي مزيت‌هاي بسياري براي خودروسازي ايران ايجاد كرده است اگر ما نتوانيم با كار و تلاش خود از اين مزيت‌ها استفاده كنيم باعث خواهيم شد كه اشتغال موثري كه اين صنعت مي‌تواند ايجاد كند بلا استفاده بماند و در اختيار ساير كشورها قرار گيرد.

«مخاطب، همه‌ي آحاد ملّت و از جمله مسئولين خواهند بود»: دومين نكته اين است كه بدانيم براي دستيابي به يك شرايط مناسب نمي‌تواند فقط از يك قشر انتظار داشت, همه بايد در جهت يك هدف كلي بكوشند. روش كار ما در همين چند ماه اخير در شركت سايپا نشان داد كه با ايجاد اتحاد و همدلي مي‌توان هر سدي را پشت سر گذاشت و به افق جديدتري رسيد.

• «مسئله‌ي اصلي ما امسال هم مسئله‌ي اقتصاد و معيشت مردمي است»: سخت كوشي در كار و دستيابي به اهداف بزرگ با اتحاد و همدلي باعث خواهد شد كه موضوع اقتصاد و معيشت مردم بهبود يابد, واقعيت اين است كه امروزه بيكاري به يكي از ابر چالش‌هاي ايران تبديل شده است. صنعت خودروسازي ظرفيت بسياري دارد و مي‌تواند در از بين بردن اين موضوع يار و ياور مردم ايران باشد. اگر تدابير مناسبي براي صنعت خودروسازي ايران اتخاذ شود ايران خواهد توانست به عنوان قطب خودروسازي در منطقه‌اي به گستردگي 500 ميليون نفر عمل نمايد و در چنين شرايطي اين صنعت مي‌تواند ضمن تاثيري گذاري بر حل مشكل بيكاري, شرايط اقتصادي و معيشتي مردم را هم تحت تاثير قرار دهد.

• «محور عبارت است از توليد ملّي»: يكي ديگر از كليد واژه‌هاي مقام معظم رهبري توليد ملي است, از توليد ملي تعابير گوناگوني مي‌شود ولي به نظر من توليد ملي يعني اعتلاي نام و نشان ايران در جهان, هر زماني كه ما ايراني‌ها توانستيم به آنچه كه توليد كرده‌ايم افتخار كنيم در حقيقت در همان زمان به توليد ملي رسيده‌ايم. ما در صنعت خودروسازي سعي داريم با جذب سرمايه‌گذاري خارجي و مشاركت به توليد ملي به عنوان توليد افتخار آفرين براي ايران و ايراني‌ها برسيم.

مهندس جهرودي در تشريح برنامه‌هاي گروه خودروسازي سايپا در سال 97 اعتقاد دارد كه: ما سعي داريم امسال در توليد خودرو به ركورد جديدي برسيم و با سخت كوشي و اتحادي كه امروزه بين كاركنان گروه سايپا ايجاد شده است عبور از 750 هزار دستگاه خودرو دور از دسترس نخواهد بود.

وي افزود: نكات مطرح شده توسط مقام معظم رهبري مسووليت ما را در سال 97 دو چندان خواهد كرد و گروه خودروسازي سايپا سعي خواهد كرد ضمن دستيابي اهداف سال 97 در كنار ساير نهادها و سازمان‌هاي مسئول سهم خود را در برطرف كردن مشكلات اقتصادي و مشكلات معيشتي مردم نظير مسئله‌ي اشتغال و... ايفا نمايد.

*کارشناس خودرو

منبع: فرارو

کلیدواژه: جهرودی سایپا خودروسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۷۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور

رضا رضایی، پیشکسوت صنعت قطعه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نحوه مشارکت با شرکت‌های دانش بنیان گفت: یک سری شرکت دانش بنیان خودمان داریم، متخصصانمان روی قطعه‌هایی که قرار است از خارج بیاید مطالعه و برنامه‌ریزی می‌کنند و وقتی ۷۰ درصد اطمینان پیدا کنیم که می‌توانیم ساخت داخل کنیم، وارد عمل می‌شویم و شرکت را تشکیل می‌دهیم. به‌طور مثال هزینه خرید قطعه ۱۶۰ دلاری را با تولید داخل به ۳۰ تا ۳۷ دلار می‌رسانیم.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اساس قطعات تولیدی مجموعه فعالیت ما با محوریت تولیدات دانش بنیان است، گفت: با ۵ محصول اختصاصی و استراتژیک در صنعت خودرو در زمینه تولیدات فناورانه پیشتاز بوده و این کار از ابتدا با بحث تحقیق و توسعه توسط مهندسان ایرانی از سال ۹۸ شروع شد و سال ۱۴۰۰ موفق به دریافت دانش بنیان نوع یک یا فناورانه شدیم.

کاهش ارزبری در تولید قطعات خودرویی و توسعه دانش

رضایی افزود: توانستیم در بخش تولید قطعه خودرویی کاهش ارزبری و توسعه دانش داشته باشیم تا بتوانیم به شرکت‌های عمده خودروسازداخلی خدمات گسترده‌تری ارائه کنیم. همچنین سعی شده به عنوان یک شرکت شتاب دهنده، سایرشرکت‌های مشابه را نیز که در رتبه پایین‌تر قرارداشته اند را ارتقاء دهیم.

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران تصریح کرد: طراحی بُرد، سخت افزار، نرم افزار و سایر قطعات و ملزومات صنعت خودرویی توسط تیم دانش بنیان طراحی می‌شود البته ناگفته نماند ضروری است جهت توسعه تیراژ محصولات، از سایرشرکت‌های زیرمجموعه کوچک‌تر کمک گرفته شود.

طراحی و تولید قطعات صنعت خودوریی با فناوری روز دنیا

پیشکسوت صنعت قطعه ایران گفت: ایده طراحی تمام محصولات به عنوان تولیدات دانش بنیان مطرح و درنهایت به تولید انبوه می‌رسد و این یکی از موفقیت‌های ما است چراکه شرکت‌های دانش بنیان بعضا طراحی می‌کنند و می‌توانند محصولی را به ثبت برسانند، اما در تیراژ انبوه محصول موفق نبودند.

صاحب شرکت دانش بنیان با تاکید براینکه در بخش طراحی و تولید قطعات صنعت خودوریی با فناوری روز دنیا خیلی موفق بوده ایم، گفت: با توجه به این حجم از فعالیت دانش بنیان‌ها درراستای تولیدات فناورانه در این بخش از صنعت، این شرکت تولید کننده قطعات خودرویی توانسته در مدت زمان کوتاهی که از عمر تأسیسش می‌گذرد نسبت به توسعه دانش، فروش قابل توجهی را داشته باشد.

پیشکسوت صنعت قطعه ایران گفت: تنوع در محصولات یکی از اهدافی است که با توجه به پتانسیل زیاد و ایده‌های متناسب با صنایع قطعه سازی از اهداف ماست و البته دراین راستا خانواده کاملی از محصولات با فناوری بالا را تشکیل داده ایم.. همچنین مهمترین موضوع این است که تمام قطعات ما مطابق با استاندارد‌ها و الزام خودروساز است. ضمن آنکه در حال توسعه محصولات جدیدتر با پیشرفت خودرو هستیم.

اشتغال هوشمند در صنعت قطعه سازی کشور

به گفته عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران؛ ایجاد اشتغال هوشمند و ساخت قطعات هایتک شاید یک نسل جدیدی از اتفاقات باشد که کشور به آن نیاز دارد.

رضایی درمورد استفاده از هوش مصنوعی چنین توضیح داد و گفت: در خطوط تولید قطعات خودرویی که استفاده می‌کنیم ناچار هستیم برای کنترل‌ها و افزایش سرعت از هوش مصنوعی بهره بگیریم. تاکنون دستگاه‌هایی که به نام Aui ساختیم برای هوشمندسازی خطوط، استفاده بهینه و بهره‌بری بیشتر از پرسنلی که می‌توانند عملکرد بهتری در سازمان داشته باشند، بوده است.

مدیرعامل یک شرکت تولیدات صادراتی با محوریت دانش بنیان افزود: سعی کردیم نیروی انسانی را در جا‌های بهتر استفاده کنیم و به دلیل اینکه نسبت به سال‌های گذشته منابع انسانی در کشور محدود شده، ایجاد اشتغال وضعیت بهتری پیدا کرد. از طرفی مجبور هستیم به نیرو‌ها آموزش بیشتری بدهیم و واقعیت اینکه سطح نیرو‌های کاری در این حوزه خواسته و ناخواسته بالا رفته و کار‌های سطح پایین توسط ماشین انجام می‌شود؛ بنابراین هوش مصنوعی کمک کرد سطح پرسنل عوض شود و بتوانند کار‌های متخصصانه تری انجام دهند.

فروش محصولات تولیدی به کمک دانش بنیان‌ها

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: توانستیم سال گذشته تسهیلات سرمایه در گردش بگیریم تا بتوانیم توسعه فروش را از طریق کمک دانش بنیان افزایش دهیم.

پیشکسوت صنعت قطعه ایران اعلام کرد: در حال حاضر به دنبال صادرات دانش به سمت کشور‌های هدف هستیم و طراحی‌های لازم برای صادرات بیشتر علم و فناوری و همچنین محصولات دانش بنیانی به کشور‌های همسایه در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: با ازبکستان، ترکیه، روسیه و حتی چین در زمینه تبادل دانش و صادرات محصولات فناورانه در حال مذاکره هستیم؛ و در ابتدا در این حوزه با ۱۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه مهندسی شروع به فعالیت شده و احتمالا ازبکستان اولین شرکت در راستای واردات علم و دانش و همچنین محصولات و تولیدات دانش بنیانی ما باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • استارت سرد خودروسازی
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!