Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور مشارکت های سازمان بهزیستی از فعالیت برخی موسسات خیریه در امور پولشویی خبر داد و البته از ایران خودرو و سایپا به خاطر بی توجهی به خانواده هزاران نفری که سالانه در تصادفات رانندگی کشته و معلول می شوند، انتقاد کرد.

 نشست چالش های نیکوکاری در ایران بعد از ظهر امروز در حالی برگزار شد که محمدعلی کوزه گر قائم مقام مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی کشور گفت: امروز نمی خواهم از جایگاه دولت حرف بزنم چرا که خودم نقد بسیار از آن دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما تفکر ملی کم است و افراد باید ملی نگر باشند.

وی افزود: ما در نیکوکاری سابقه ای طولانی داریم. گفتار نیک، پندارنیک و کردار نیک بیانگر امر خیر بوده و دین بزرگ ما هم آمده و این را گسترس داده است. بخشیدن صفت اول خدا است و می گوییم به نام خداوند بخشنده مهربان. یعنی هر کسی که کار بخشندگی انجام می دهد در واقع کاری شبیه به کار خداوند انجام می دهد به شرط اینکه بی ریا باشد.

کوزه گر افزود: ما نیازمند باز تعریف، کار خیر هستیم و لزوما نباید از غرب الگو بگیریم. بر این اساس مهم نفس نیکوکاری است. نیکوکاری را به مردم یاد بدهیم که به همسایه نیازمند خود کمک کنند تا اینکه همیشه کمکشان را به موسسات بدهند. البته این منافی داشتن موسسات خیریه نیست.

وی ادامه داد: بگذارید نهاد دولتی کار خودش را بکند و شما نیز به عنوان موسسات خیریه کار خودتان را انجام بدهید. هر روز دستتان را به سمت دولت دراز نکنید. مگر قرار نبود یار دولت باشید؟

ایران خودرو و سایپا سالی 20 هزار خانواده را بی سرپرست می کنند

او در بخش دیگری از صحبت هایش با خطاب قرار دادن سازمان های مردم نهاد و نهادهای خیریه افزود: مگر کار خیر پذیرفتن بخشی از مسئولیت اجتماعی نیست؟ اما کدام موسسات خیریه این موضوع را که سالانه 20 هزار کشته از تصادفات رانندگی می دهیم مطالبه عمومی خود قرار داده اند؟ ایران خودرو و سایپا 20 هزار کشته تحویل می دهند و نتیجه آن خانواده هایی بی سرپرست و فرزندان بدون پدر است.

کجا دیده شده ایران خودرو و سایپا مرکزی برای معلولان یا یتیم خانه احداث کرده است؟ با توجه به اینکه سالی 80هزار نفر آسیب دیده و مجروحان تصادفات هستند.

کوزه گر تاکید کرد: ما باید فرهنگ سازی در خصوص کار خیر انجام بدهیم. چقدر در صدا و سیمای ما تبلیغ کار خیر می شود. فرهنگ کار خیر را گسترس نمی دهیم. از طرفی داخل موسسات خیریه هم مشکلات زیادی داریم.

قائم مقام مشارکت های مردمی سازمان بهزیستی کشور گفت: موسسات باید در اتاق شیشه ای باشند. برخی موسسات خیریه که بزرگ می شوند موسسات کوچک را می بلعند. در حالی که ما می خواهیم کار خیر در فضاهای کوچک نیز انجام شود.

او با اشاره به اینکه تغییر مدیران در دوران کوتاه مدت باعث مشکل می شود افزود: این موضوع باعث می شود قوانین ناپایدار بماند. انتقاد خیرین از دولت ها خودش معضل است و معضل بزرگتر بی اعتمادی مردم به حکومت است.

باید تلاش کنیم این بی اعتمادی کاهش پیدا کند. بی اعتمادی مردم به نهادهای دولت و حکومت چرخه ای ایجاد می کند که دولت نیز به مردم و موسسات بی اعتماد می شود و برای مثال نهادهای نظارتی ایجاد می کند. مثل اتفاقی که در زلزله کرمانشاه رخ داد و عده ای اقدام به جمع آوری کمک های مردمی کردند و آنها را به دادگاه بردند. این ناشی از بی اعتمادی دولت به مردم است.

واگذاری 95 درصد مسئولیت های بهزیستی 

کوزه گر ادامه داد: بهزیستی 95 درصد از کارها و وظایفش را واگذار کرده و هیچ گوشه دولت به این صورت واسپاری نداشته است.

وی تاکید کرد: بعضی موسسات، موسسات پولشویی شده اند. رانت، پولشویی و وابسته شدن به قدرت پاشنه آشیل این موسسات است.

کوزه گر خاطرنشان کرد: وزارت کشور لایحه ای داده است که در جریان آن موسسات خیریه مجوزشان را از آنها بگیرند. این در حالی است که ما در تلاش برای ملغی کردن این لایحه هستیم.

نمی شود هم نهاد سیاسی از اینجا مجوز بگیرد و هم کسی که قصد کار خیر دارد از وزارت کشور مجوز بگیرد. بگذارید نهادهایی مثل بهزیستی و اوقاف و.. .این کار را برعهده بگیرند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۰۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟

یک کارشناس صنعت خودرو تداوم مشکلات خودروسازان در زمینه تخصیص ارز و همچنین تامین نقدینگی را به عنوان علت کاهش تولید ایران‌خودرو و سایپا در فروردین سال جاری معرفی کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان از کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در فروردین سال ۱۴۰۳ دارد. شروع ضعیف آن‌ها در حالی رقم خورده که بخشی در سال گذشته هم بخشی از برنامه تولید آن‌ها محقق نشد.


«امیر حسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در نخستین ماه سال جاری اظهار کرد: تولید خودرو نیاز به تامین نقدینگی ریالی و ارزی دارد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر تولید خودرو نتیجه‌ای جز افزایش زیان برای خودروسازان به همراه نداشته است. با افزایش تولید، میزان زیان خودروسازان رشد پیدا می‌کند، در نتیجه توانایی آن‌ها در تامین نقدینگی و اعتبار برای ادامه تولید کاسته می‌شود.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های فرمانبردار دولت قرار دارند؛ لذا، علی‌رغم افزایش زیان، آن‌ها همچنان ناگزیر به ادامه تولید هستند؛ در حال حاضر این دو شرکت برای ادامه تولید با چالش جدی تامین نقدینگی و ارز مواجه‌اند.


وی متذکر شد: در طول چند سال گذشته میزان زیان‌دهی آن‌ها با شیب ملایمی آغاز شد، اما سیاست‌گذاران صنعتی نسبت به این موضوع بی توجهی کردند. اکنون وضعیت این شرکت‌ها به گونه‌ای رقم خورده که نه تنها زیان آن‌ها چند برابر شده بلکه دیگر اعتباری هم برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارند.


کاکایی عنوان کرد: وضعیت فعلی خودروسازان فقط باعث بی اعتباری آن‌ها نشده بلکه این مسئله حتی گریبان قطعه‌سازان را هم گرفته است. به عبارت ساده‌تر، بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعات به حدی بالا رفته که باعث بد‌عهدی آنان در قبال تامین کنندگان مواد اولیه شده است.


این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: برای مدیریت دولتی ایران خودرو و سایپا افزایش زیان این شرکت‌ها مهم نیست و به طور مطلق فرمانبردار سیاست‌های خودرویی دولت هستند. کاهش تولید خودرو در فروردین ماه صرفاً به خاطر تشدید چالش‌های مذکور است.


وی با اشاره به درخواست چند ماه پیش وزیر صمت برای اعطای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به ایران‌خودرو و سایپا هم گفت: این مطالبه برای دو ماه پیش بوده و اکنون دیگر کارایی قبل را ندارد، زیرا این امکان وجود دارد که خودروسازان در طول این مدت دو برابر آن عدد زیان کرده باشند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در صنعت خودرو عدد ناچیزی است، زیرا فروش ریالی شرکتی مانند ایران‌خودرو بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقدینگی در صنعت خودرو حکم جریان خون را دارد. اکنون خودروسازان نه اعتبار دارند و نه نقدینگی ریالی و یا حتی ارزی. بخشی از فرایند تولید خودرو مبتنی بر واردات مواد اولیه است. در حال حاضر ایران خودرو و سایپا به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای پاسخ به مطالبات شرکای خارجی خود هم دچار مشکل شده‌اند.

 

خودروسازان جرات توقف تولید را ندارند!


کاکایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش تولید خودرو در فروردین ماه می‌تواند متاثر از انتظار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود باشد یا خیر، گفت: این گزاره به دور از انتظار و یا حتی نادرست است، زیرا همانطور که در ابتدا ذکر شد، ایران‌خودرو و سایپا فرمانبردار دولت هستند. در حال حاضر تمام دغدغه وزیر صمت معطوف به افزایش تولید خودرو در سال جاری است؛ به همین خاطر نه وزیر و نه حتی مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا نمی‌توانند به بهانه اخذ قیمت‌های جدید برای محصولات، خط تولید را متوقف و یا در آن اخلال ایجادکنند.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: بدون شک اولویت اصلی وزارت صمت و خودروسازان در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید است حتی اگر زیان آن‌ها افزایش پیدا کند. گزاره توقف تولید برای اخذ قیمت‌های جدید فقط برای خودروسازان بخش خصوصی صدق می‌کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های اخیر ابزار‌های متعددی همچون اوراق گام، LC داخلی و همچنین اوراق صکوک را برای تامین مالی خودروسازان پیشنهاد دادند، اما میزان بدهی و زیان آن به قدری بالاست که هیچ یک از روش‌‎های مذکور هم نتوانسته نقدینگی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. مادامی که روند تخصیص ارز و همچنین تامین مالی خودروسازان با چالش همراه باشد، کاهش تولید آن‌ها یک امر قابل انتظار خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تولید خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، صنعت خودرو ، وزارت صمت ، نقدینگی ، تامین ارز خودروسازان ، امیر حسن کاکایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAK

دیگر خبرها

  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • بهزیستی باید آسیب‌های نوظهور و پررنگ را شناسایی کند
  • قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • معاون رئیسی: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم
  • معاون رئیسی : دارایی بلوکه شده در عراق نداریم / برخی مراودات مالی وجود دارد که همیشه با گفت‌وگو حل شده
  • دارایی بلوکه‌ شده در عراق نداریم/ جنایت‌های صهیونیست‌ها مستندسازی می‌شود
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک میلیون شغل عمل کرده است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک ملیون شغل عمل کرده است
  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا