Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.     

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون شروع سبز بورس در کانال ۱۶۶ هزار واحد، شرکت مرسدس بنز در مصر کارخانه مونتاژ احداث می‌کند، فورد و فولکس به‌دنبال همکاری در آمریکا، مردم ناچار به خرید خودرو داخلی شوند هنر نیست، هیچ کس مسئولیت ارز ۴۲۰۰ تومانی را قبول نمی‌کند، ۶۰۰ هزار راس دام زنده از رومانی وارد ایران می‌شود، صرف هزینه ۱۵ میلیون دلاری برای واردات ماشین ظرفشویی و ورود ویژه دادستانی کل کشور به موضوع خودرو را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شروع سبز بورس در کانال ۱۶۶ هزار واحد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه، با افزایش ۵۳۶ واحدی معادل ۰.۳۲ درصد به رقم ۱۶۶ هزار و ۱۳۱ واحد رسید. این در حالیست که هفته گذشته نیز، شاهد رشد حدود نیم درصدی نماگر کل بورس بودیم. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۱۵۵ واحدی معادل ۰.۳۲ درصد به رقم ۴۸ هزار و ۱۶۷ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۱۵۹ واحدی معادل ۰.۵۴ درصد، عدد ۲۹ هزار و ۴۵۱ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۱۱۲ واحدی معادل ۰.۵۴ درصد به رقم ۲۰ هزار و ۷۳۰ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور نیز، ۵۴۲ واحد افزایش معادل ۰.۳۰ درصد را رقم زد و به سطح ۱۸۱ هزار و ۳۹۹ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۵۲۷ واحد افزایش معادل ۰.۴۳ درصد به رقم ۱۲۳ هزار و ۴۷۶ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز بر خلاف روز چهارشنبه، با ۴۲۸ واحد افزایش معادل ۰.۱۳ درصد همراه بود و عدد ۳۲۵ هزار و ۷۲۶ واحد را به نمایش گذاشت.  


وزیر صنعت به ایران خودرو و سایپا اولتیماتوم داد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با فراخواندن مدیران عامل دو خودروسازی بزرگ کشور نسبت به عمل کردن آن‌ها به تعهدات فروش خود اولتیماتوم داد. به گزارش شاتا، رضا رحمانی در جلسه‌ای که با حضور مدیران عامل سازمان حمایت، ایران خودرو و سایپا برگزار شد، بر ضرورت احقاق حقوق مردم در فروش خودرو تاکید کرد و افزود: سازمان حمایت و خودروسازان بر اساس مصوبات قانونی باید به گونه‌ای عمل کنند که رضایت مردم در قضیه پیش فروش خودرو‌ها جلب شود.  وی افزود: هیچ گونه مماشاتی از سازمان حمایت در برابر احقاق حقوق مردم مورد قبول نیست و باید به صورت روزمره دستورات صادر شده را پیگیری کند.       وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: اطلاع رسانی از نحوه واگذاری و اطمینان بخشیدن به مردم نسبت به احقاق حقشان موضوعی است که هم خودروسازان و هم سازمان حمایت باید به طور جدی در آن اهتمام کنند.

شرکت مرسدس بنز در مصر کارخانه مونتاژ احداث می‌کند

شرکت خودروسازی مرسدس بنز آلمان اعلام کرد که در حال توسعه برنامه‌ای به منظور راه اندازی کارخانه مونتاژ محصولات این کمپانی در مصر است. مرسدس بنز در بیانیه‌ای اعلام کرد که کارخانه اتومبیل‌های سواری آن با شریک تجاری محلی در مصر احداث خواهد شد و این پروژه با همکاری نزدیک دولت مصر در حال توسعه است. کمپانی بنز اعلام کرد که مذاکرات موفقی با رییس جمهور و نخست وزیر مصر داشته است. یکی از اعضای هیات مدیره بنز گفت: مصر بعنوان یک مکان جذاب و رقابتی برای تولید و پشتیبانی لوجستیک است و داشتن کارخانه مونتاژ، شرکت مرسدس بنز را قادر به توسعه موقعیت بازار خود می‌کند. شرکت بنز اعلام کرد از آنجایی که مصر سرمایه جدید و دیگر زیرساخت‌های پروژه را توسعه می‌دهد، مرسدس در حال ارائه مهارت خود در بخش مفاهیم خودروی مدرن، برقی و خودران است. /آسوشیتدپرس

حبس بازه‌ای اوراق مسکن

اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۵ (تسه ۹۵۱۲) طی معاملات روز شنبه ۳/ ۱ درصد رشد کرد و به قیمت ۵۶ هزار و ۵۴۲ تومان معامله شد. اکثر قریب به اتفاق سررسید‌های وام مسکن نیز در محدوده مثبت معاملاتی قرار گرفتند و شاهد نزدیک‌تر شدن میانگین قیمتی خود به مرز ۵۸ هزار تومانی بودند. نبود محرک کافی باعث نوسان کم‌دامنه «تسه‌۹۵۱۲» حول مرز ۵۶ هزار تومان در روز‌های اخیر شد. بررسی میدانی فایل‌های عرضه شده به بازار نشان می‌دهد حجم فایل‌های نوساز به طور محسوسی کاهش یافته است. نکته جالب افت شدیدتر تعداد واحد‌های مسکونی نوساز در محدوده آپارتمان‌هایی با متراژ ۴۰ تا ۷۵ متری است. واحد‌های متراژ پایین با توجه به قیمت کمتر از محبوبیت زیادی در بین متقاضیان برخوردارند، اما بیشتر آن‌ها یا در معاملات نیمه نخست سال به فروش رفته‌اند یا سازندگان آن‌ها تمایلی به عرضه واحد‌های خود ندارند.

فورد و فولکس به‌دنبال همکاری در آمریکا

دنیای اقتصاد: براساس اعلام جیم فیرلی، رئیس بخش فروش جهانی شرکت فورد، اتحاد در حال گسترش فورد و فولکس‌واگن می‌تواند در نهایت یک پروژه خودروسازی در آمریکا را شامل شود. دو خودروساز پیش‌تر در بیانیه‌ای بر لزوم گسترش اتحاد دوجانبه تاکید کردند که بر این اساس فورد موظف خواهد بود به فولکس‌واگن در ساخت ون‌های تجاری برای بازار اروپا و آمریکای‌جنوبی کمک کند. با این حال برنامه کنونی اتحاد این دو شرکت شامل ساخت خودرو برای بازار آمریکا نمی‌شود. فیرلی تاکید کرده است که دو خودروساز همچنان در حال مذاکره برای گسترش همکاری خود در بازار آمریکا هستند. اگرچه او در پاسخ به خبرنگاران از ارائه هرگونه برنامه زمانی برای آغاز این فاز از همکاری دو طرف خودداری و اعلام کرد که در مرحله کنونی خبر جدیدی در این‌باره وجود ندارد. این دو غول خودروسازی همچنین در حال بررسی راهکار‌های توسعه همکاری در زمینه توسعه خودرو‌های برقی و خودران‌ها هستند.

نماینده مجلس: مردم ناچار به خرید خودرو داخلی شوند هنر نیست   محمود بهمنی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه زمانی ایران مدعی پیوستن به سازمان تجارت جهانی بود گفت: این که کیفیت خودرو تولید داخل بالا نرود و در عین حال مرز‌ها هم بسته شود تا مردم ناچار به خرید خودرو داخلی شوند هنر نیست. /ایسنا

هیچ کس مسئولیت ارز ۴۲۰۰ تومانی را قبول نمی‌کند/ پول بد پول خوب را از دور خارج می‌کند

سید بهاء‌الدین حسینی هاشمی در گفت‌وگویی، با بیان اینکه تا زمانی که نرخ ارز بازار و دولتی یکسان نشود، رانت وجود خواهد داشت، اظهارداشت: نظام چند نرخی باعث فساد می‌شود و مخصوصا این فاصله با ارز دولت تامین می‌شود و زیان و ضرر آن به همه مردم تسری پیدا می‌کند.  وی افزود: مجلس در لایحه بودجه سال آینده می‌تواند با حذف ارز ۴۲۰۰ تومان ارز را تک نرخی کند، اما اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی را بپذیرد فضای رانت ارزی را حفظ خواهد کرد. ارز چند نرخی مشکلات و مسائل مفاسد متعددی دارد. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: رئیس جمهور می‌گوید ارز ۴۲۰۰ تومان نظر من نبود، رئیس کل سابق بانک مرکزی می‌گوید نظر من نبود و معاون اول رئیس جمهور هم می‌گوید تصمیم من نبود، اما به من گفتند اعلام کن؛ بنابراین هیچ‌کسی حاضر به پذیرش تصمیم‌گیری برای ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست، چون این نرخ سرتاسر ضرر است.  وی با بیان اینکه چند دهه این مسائل تجربه شده است، تصریح کرد: واقعا ارز تک نرخی به نفع کشور و به نفع نظام است. همان زمان که فاصله ارز تک نرخی و آزاد نزدیک بود بار‌ها گفتیم ارز را تک نرخی کنید، اما نکردند. گیرندگان ارز ۴۲۰۰ تومان رانت می‌گیرند، مالیات نمی‌دهند و کالا را هم به قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده نمی‌رسانند؛ این مسائل حیات کشور و نظام را به خطر می‌اندازد.  این کارشناس ارزی ادامه داد: پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومان هیچ نفعی برای مردم ندارد به غیر از اینکه کسری بودجه دولت را افزایش دهد و رانت به برخی واردکنندگان بدهد و همین باعث می‌شود ارز کمیاب شود. توماس کرشون می‌گوید پول بد پول خوب را از دور خارج می‌کند و در نتیجه این سیاست یک زیان بزرگ برای کشور است و باید از بین برود.

سه استان کشور دارای بدترین وضعیت محیط کسب و کار هستند

به تازگی اتاق بازرگانی ایران، گزارش پایش محیط کسب و کار در فصل پاییز سال جاری را منتشر نموده است. این گزارش نشان می‌دهد که وضعیت محیط کسب و کار به روند نامناسب خود ادامه داده و در پاییز ۹۷ شاخص ملی محیط کسب و کار به ۶.۴۹ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) رسیده است. به مانند چهار فصل گذشته نامساعدترین مولفه در محیط کسب و کار از دیدگاه فعالان اقتصادی غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات بوده است.  بر اساس این گزارش، در فصل پاییز سه استان  خراسان شمالی (۶.۶۶)، ایلام (۶.۶) و کرمانشاه (۶.۵۹) به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب و کار و سه استان گیلان (۵.۸)، آذربایجان غربی (۵.۹۱) و زنجان (۵.۹۷) به ترتیب دارای بهترین وضعیت کسب و کار نسبت به سایر استان‌ها بوده اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد محیط کسب و کار ۲۱ استان در پاییز ۹۷ در مقایسه با فصل قبل مساعدتر شده است. همچنین محیط کسب و کار ۳۰ استان در مقایسه با فصل مشابه سال قبل نامساعدتر شده است و تنها محیط کسب و کار استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به فصل پاییز سال گذشته مساعدتر شده است.



۶۰۰ هزار راس دام زنده از رومانی وارد ایران می‌شود

به گفته رییس شورای تامین دام در حال حاضر انواع محصولات دامی شامل گوشت گرم و منجمد گوسفندی، گوشت گرم و منجمد گوساله و جدیدا دام زنده به کشور وارد می‌شود.  پوریان گفت: قرار شده است که دام زنده از رومانی به کشورمان وارد و در کشتارگاه‌های داخلی ذبح شود که این امر نیاز به آلایش را نیز در داخل تامین میکند.  رییس شورای تامین دام کشور، گفت: قرار است در مجموع ۶۰۰ هزار راس دام زنده و به طور ماهانه  ۲۰۰ هزار راس به کشور وارد شود.  وی درباره اینکه دام زنده به چه صورت از کشور خارج می‌شود گفت: به دلیل وسعت مرز‌های کشور دام زنده در گله‌های خود  از مرز‌های آبی و خشکلی مشترک با دیگر کشور‌ها خارج میشود. /تسنیم

صرف هزینه ۱۵ میلیون دلاری برای واردات ماشین ظرفشویی

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۶ ماهه نخست سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۲ هزار و ۶۸۵ تن ماشین ظرفشویی خانگی و غیر خاگی از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم ماشین ظرفشویی به کشور ۱۵ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۹۰۳ دلار ارز از کشور خارج شد که معادل ریالی آن بالغ بر ۶۰۷ میلیارد و ۷۴۶ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۴۰۳ ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. این گزارش حاکی از آن است که ماشین ظرفشویی از ۹ کشور جهان از جمله چین، آلمان، ایتالیا، ترکیه و امارات متحده عربی وارد ایران شده است. به نقل از میزان؛ بنا بر آمار منتشره از سوی گمرک بیشترین واردات ماشین ظرفشویی از کشور ترکیه به حجم بیش از هزار ۲۸۷ تن و به ارزش ۷ میلیون و ۳۹۰ هزار و ۱۱۱ دلار بوده است.

خودروسازی که ۳ هزار کارمند را اخراج می‌کند

شرکت خودروسازی تسلای آمریکا از برنامه خود برای اخراج ۷ درصد از کارمندان این شرکت خبرداد. این دومین بار طی تنها ۶ ماه گذشته است که تسلا اقدام به اخراج کارمندان خود می‌کند.  این شرکت با مشکل در تولید خودروی الکتریکی مدل ۳S خود مواجه است و از طرف دیگر در تلاش است تا هزینه‌های خود را کاهش دهد.  الون ماسک مدیرعامل این شرکت خودروسازی است و این شرکت در زمینه تولید خودر‌های برقی فعالیت می‌کند.  الون ماسک هفته پیش هم اعلام کرد که ۱۰ درصد از کارکنان شرکت فضایی SpaceX که یکی دیگر از شرکت‌های زیرمجموعه وی است را نیز اخراج خواهد کرد. ماسک طی ایمیلی به کارکنان تسلا نوشت: ما متأسفانه چاره‌ای جز کاهش کارکنان تمام وقت خود به میزان ۷ درصد نداریم. این ایمیل سپس در وبسایت رسمی این شرکت قرار گرفت.  در ماه اکتبر شرکت تسلا اعلام کرده بود که حدود ۴۵ هزار کارمند دارد و بر همین اساس تعداد کارمندانی که قرار است اخراج شوند ۳ هزار و ۱۵۰ نفر خواهد بود. ماسک در ایمیل خود ادامه داد: تسلا باید در کنار کاهش کارمندان خود تولید مدل ۳ خود را افزایش دهد و طی ماه‌های آینده نیز در بازه مهندسی توسعه بیشتری داشته باشد.

ورود ویژه دادستانی کل کشور به موضوع خودرو

معاون دادستانی کل کشور در رابطه با قیمت‌گذاری و تخلفات حوزه خودرو، گفت: دادستانی کل کشور به این موضوع به علت احقاق حقوق عامه به طور خاص ورود می‌کند.  محمدجواد حشمتی در گفتگو با مهر، در خصوص ورود دادستانی کل کشور به موضوع تضییع حقوق مردم در رابطه با مشکلات مربوط به ثبت سفارشات، توزیع و قیمت گذاری خودرو، گفت: برخی شرکت‌ها تعهدی ایجاد می‌کنند و از مردم پول می‌گیرند، اما به درستی به تعهد خود عمل نمی‌کنند، وقتی قرار نیست تحویل بدهند چرا تعهد می‌کنند. ابتدا ۲هزار ثبت نام می‌کنند و بعد ۹۰۰ خودرو تحویل می‌دهند.  وی با بیان اینکه این موارد مصداق تضییع حقوق مردم است، گفت: این مسائل نیاز به پیگیری دارد و باید به آن‌ها ورود کنیم.  معاون دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که تخلفات محرز شده به کجا ارسال می‌شود و آیا موردی بوده که از سمت شما ارسال شده باشد؟  گفت: تمامی شکایت‌ها به دادگستری ارسال و در دادگاه‌ها پیگیری می‌شود. تشکیل پرونده در این رابطه شده است،  شاکیان زیادی هم مطرح هستند. پرونده‌های خودرو با این موضوع در حال رسیدگی هستند.  حشمتی با بیان اینکه، موضوع گرانفروشی مشمول تخلفات است، اظهارداشت: در رابطه با خودرو باید کار کارشناسی دقیقی انجام شود، متاسفانه قرارداد با مردم  منعقد می‌شود، اما اجرا نمیشود و این تضییع حقوق مردم است. برخی کالا و خودرویی را متعهد می‌شوند و پول آن را از مردم می‌گیرند، اما در نهایت چیز دیگری تحویل می‌دهند که ما به این موضوع هم در راستای احیای حقوق عامه ورود می‌کنیم.

بیمه «شخص ثالث راننده محور» به مفهوم صدور بیمه‌نامه برای راننده نیست

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: راننده محور شدن بیمه شخص ثالث به مفهوم صدور بیمه نامه برای هر راننده نبوده و کماکان این بیمه برای وسیله نقلیه صادر خواهد شد.  غلامرضا سلیمانی اظهار داشت: بر این اساس بیمه نامه شخص ثالث صرفا برای خودرو صادر می‌شود و به هیچ وجه  چند بیمه نامه برای یک وسیله نقلیه صادر نمی‌شود که در این طرح ویژگی‌های راننده یا رانندگان وسیله نقلیه مانند مشخصات و سوابق شخصی و بیمه‌ای در تعیین حق‌بیمه و ارزیابی ریسک بیمه‌گذار دخیل خواهد بود. وی افزود: در حال حاضر سوابق بیمه‌ای راننده در محاسبه حق‌بیمه اعمال می‌گردد به نحوی که طبق آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، رانندگانی که خسارتی دریافت نکرده باشد، سالانه مشمول تخفیف در حق‌بیمه می‌شوند که این تخفیف در صورت عدم ایجاد خسارت در سال‌های آینده تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد. /جزئیات بیشتر

سرمایه‌گذاران: طلا گران می‌شود
در نظرسنجی طلای هفتگی کیتکونیوز در حالی که کارشناسان وال‌استریت دچار سه دستگی کم سابقه‌ای شدند، سرمایه‌گذاران نسبت به روند رشد قیمت طلا در هفته جاری خوش‌بین ماندند.  طلا روز جمعه تحت تاثیر کشش سرمایه‌گذاران به سوی دارایی‌های پرریسک نظیر سهام که با امیدواری آن‌ها به پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین روی داد، کاهش قیمت قابل توجهی پیدا کرد با این حال سرمایه‌گذاران به میزان فزاینده نگران تاثیر منفی تعطیلی بخش‌هایی از دولت فدرال آمریکا روی رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ هستند.  هر اونس طلا برای تحویل فوری از زمانی که در اواسط اوت به رکورد پایین ۱۱۵۹.۹۶ دلار سقوط کرد، تحت تاثیر روند نزولی بازار‌های سهام و افت ارزش دلار آمریکا بیش از ۱۱ درصد رشد کرده است.  به گزارش ایسنا،  در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۸ نفر شرکت کردند که در هر سه بخش افزایش، کاهش و ثابت ماندن قیمت طلا، ۶ نفر یا ۳۳ درصد رای دادند.  از میان ۴۴۰ نفری که در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز شرکت کردند، ۲۵۵ نفر یا ۵۸ درصد افزایش قیمت طلا و ۹۴ نفر یا ۲۱ درصد کاهش قیمت این فلز را پیش‌بینی کردند. ۹۱ نفر یا ۲۱ درصدی نیز نسبت به روند قیمت طلا نظری نداشتند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: وزیر صنعت ایران خودرو سایپا اولتیماتوم بورس تهران شاخص قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود کمانی معاون وزیر نیرو رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا)، در نشست آنلاین با رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور و در جمع مدیران ستادی دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت نیرو که به منظور تبیین، بررسی و رفع موانع موجود در تأمین ساختگاه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر برگزار شد، اقدام مشترک دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی برای تسهیل در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را نتیجه بخش دانست و خاطرنشان کرد: تصویب آئین نامه رفع موانع تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط هیأت وزیران و پرداختن به نکات مورد توجه در مصوبه هیأت وزیران برای تسهیلگری در تخصیص اراضی ساخت نیروگاه‌ها قابل تقدیر است.

وی بر عزم دولت سیزدهم برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تاکید و تصریح کرد: ناترازی برق و گاز وجود دارد و بنابراین به دلایلی همچون آلایندگی، توسعه نیروگاهی از طریق سوخت‌های فسیلی امکان پذیر نیست، بنابراین در سطح کشور و بر اساس مصوبات، نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت مجموع ۱۵ هزار مگاوات در حال توسعه است که شامل بسته‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی ۴۵۰۰ مگاواتی برای طرح ویژه و ۴۰۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی ذیل ماده ۱۲ رفع موانع تولید و ۳۲۰۰ مگاوات برای نیروگاه‌های حوزه صنعت و بسته توسعه نیروگاه بادی ۳۰۰۰ مگاواتی است.

کمانی با بیان اینکه روند اجرا و مسائل اقتصادی طرح‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ارگان‌های مختلف، بررسی و در نهایت در شورای اقتصاد تصویب شده که این روند در طول یک تا سه سال به طول انجامیده است، تاکید کرد: سرمایه گذاران مجری طرح‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به صورت کامل توسط ساتبا ارزیابی شده‌اند؛ به عنوان نمونه سرمایه گذاران مجری طرح ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، شناخته شده هستند و ارزیابی این سرمایه گذاران انجام شده، ضمن اینکه ضمانت‌های لازم برای شرکت آنها در فرایند برگزاری مناقصه دریافت شده است. علاوه بر آن، در هنگام عقد قرارداد، ضمانت نامه‌های سنگین از سرمایه گذاران اخذ شده و از سوی وزارت نیرو اطمینان داده می‌شود که ارزیابی‌های سرمایه‌گذاران به درستی انجام شده است.

وی، خطاب به مسئولان ذیربط در سازمان امور اراضی کشور اطمینان داد که ارزیابی‌های سرمایه گذاران به درستی انجام شده است و گفت: نظارت بر روند اجرای پروژه‌های ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر مهم است که در حال رصد شدن هستند؛ این امر توسط گروه‌های کنترل پروژه در ساتبا در حال پیگیری است؛ این نظارت‌ها از زمان آغاز قرارداد شروع می‌شود و برای قراردادهای منعقد شده شروط گذاشته شده و از جمله «دوره پیشبرد» آنان بررسی می‌شود. از آن سو درخواست می‌شود با همکاری سازمان امور اراضی در اجرای طرح ویژه ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۹۰ ساختگاه کشور تسریع شود.

لازم به یادآوری است، از قطعه زمین‌هایی که پیش از این در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته، حدود ۱۵۰ نیروگاه به بهره‌برداری رسیده و نیروگاه‌هایی با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت در حال احداث هستند.

کد خبر 6099677

دیگر خبرها

  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • عسگری: وضعیت خودرو در کشور دچار فلاکت شده است / «کروز» به دنبال صندلی سوم درهیات مدیره ایران‌خودرواست + فیلم
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • استارت سرد خودروسازی